TÜBİTAK Liseler Arası İHA Yarışması

TÜBİTAK Liseler Arası İHA Yarışması

1. TÜBİTAK Liseler Arası İnsansız Hava Araçları Yarışması

TEKNOFEST kapsamında gerçekleştirilecek Liseler Arası İnsansız Hava Araçları Yarışması, 16 – 20 Eylül 2020 tarihlerinde Gaziantep'te lise öğrencilerine yönelik olarak düzenlenecektir. Sabit ve döner kanat kategorilerinde yapılacak yarışmalara başvurular ve raporlar web sayfasında  yayınlanacak çevrimiçi sistem (https://giris.tubitak.gov.tr/kullaniciadiilegiris.htm) üzerinden kabul edilecektir.

24.02.2020 1566

Muvafakatnamelerin başvuru sürecinde sisteme yüklenmesi gerekmektedir. E-posta ve posta yoluyla yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır. Etkinlik Kuralları'nda belirtilen son tarihe kadar e-imzaların tamamlanması ve ilgili belgelerin sisteme yüklenmesi takımların sorumluluğundadır.

 

Gerçekleştirilecek etkinlik kapsamında 6.000 TL İHA Geliştirme Desteği ve 4.000 TL Katılım Desteği sağlanacaktır. Yarışma sonunda kategorilerinde birinci olan takımlara 20.000 TL, ikinci olan takımlara 15.000 TL, üçüncü olan takımlara 10.000 TL, her iki kategoride 5.000 TL mansiyon ödülü verilecektir. Ayrıca her iki kategoride birinci olan takımlara Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından ayrı ayrı 6.000 TL ödül verilecektir.

Ayrıntılı Bilgi : http://ihaliseler.tubitak.gov.tr/

Kaynak: http://ihaliseler.tubitak.gov.tr/