06.12.2012 9006

Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuz Çankaya İlçesinin Dikmen Semtinde Hürriyet Caddesi üzerinde 1962-1963 Eğitim-Öğretim yılında hazineye ait 14.000 m2'lik alanda Dikmen Ortaokulu adıyla eğitim-öğretime başlamıştır.

1975-1976 eğitim-öğretim yılında ortaokuldan dönüştürülerek Dikmen Lisesi adını almıştır.1995-1996 eğitim-öğretim yılında yabancı dil ağırlıklı lise statüsüne geçmiştir. 2005-2006 Eğitim-Öğretim yılında bakanlığımızın aldığı kararla Dikmen Lisesi iki farklı okula dönüştürülmüştür. Bu tarihten itibaren okulumuz 6.500 m2'lik alan üzerinde Dikmen Anadolu Lisesi adıyla eğitim-öğretime devam etmiştir.2009-2010 eğitim-öğretim yılında Hürriyet Anadolu Lisesi adını almıştır. Halen 2015-2016 eğitim-öğretim yılında okulun fiziki yapısında iyileştirmeler yapılarak, Spor Salonu hizmete açılmıştır.

Okulumuz halen 1 müdür, 2 müdür yardımcısı 39 öğretmen, 1 memur, 3 yardımcı personel ve 602 öğrencisiyle eğitim-öğretime devam etmektedir.

BAŞARILARIMIZ:

-TKY (Toplam Kalite Yönetimi) EKİP dalında Anadolu Liseleri arasında birincilik.

-Beyaz Bayrak yarışmasında Beyaz Bayrak Ödülü .

-Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi´nin düzenlediği Halk Müziği yarışmasında 11B Sınıfı öğrencimiz İmge BAŞPINAR birincilik ödülü aldı

- 10-C Sınıfı öğrencimiz Oğuzhan BAYAR "Okçuluk" dalında dünya birinciliği ve aynı zamanda genç okçular dalında Türkiye birinciliği aldı

-Sümer Begüm GÜNGÖR ritmik jimnastik dalında Ankara birincisi oldu. Sümer Begüm GÜNGÖR aynı zamanda Milli Sporcumuzdur.

-Öğretmenler arası anı yazma yarışmasında okulumuz Edebiyat Öğretmeni Zeki NOKTA Çankaya İlçe çapında ikincilik ödülü aldı

ETKİNLİKLERİMİZ:

-Okulumuzda her yıl gençlik haftasında Uçurtma şenliği ve spor müsabakaları yapılır

-Her yıl 15 Nisan Dünya Sanat Günü dolayısıyla sanatsal etkinlikler yapılır.

-Şiir Dinletisi yapılır

-İL içi ve İl dışı geziler yapılır.

-Her yıl Nevruz kutlamaları yapılır.

-Belirli Gün ve Haftalarda salon kutlamaları ve anma programları düzenlenir.

-Her yıl sınıflar arası futbol müsabakaları yapılır.

-Voleybol,Basketbol ve Masa Tenisi takım çalışmaları ve müsabakalar yapılır.

-Okul-Veli işbirliği kapsamında eğitici seminer çalışmaları ve rehberlik hizmetleri yapılır.

-Her yıl Sivil Savunma konusunda uygulamalı tatbikat ve zararlı alışkanlıklardan korunma semineri verilir.

-Üniversitelerden akademik personel davet edilerek YGS ve LYS konusunda bilgilendirme yapılır.

-Her yıl Sosyal Yardımlaşma kapsamında bir Huzurevine ziyaret yapılır.

-Her yıl yeni gelen öğrencilere oryantasyon programı yapılır.

-Okul Aile Birliği tarafından kermes düzenlenir.

-Düzenli olarak Resim Sergileri ve Müzik Konserleri yapılır

-Her yıl mezun öğrencilerimizle buluşma ve sohbet gerçekleştirilir.